Har du problemer i galoppen?

Ja hun burde have hjelm på;)

Kan du nikke genkendende til et eller flere symptomer?

  • Min hest galoperer med samlede bagben
  • Min hest changerer bagtil
  • Min hest skrifter ikke rent i changementerne til den ene side
  • Min hest bukker i galop
  • Min hest går krydsgalop
  • Min hest vil ikke anspringe på den ene volte
  • Min hest springer ikke igennem i galoppen

  (for problemer i skridt og trav klik her)

Hestens “motor” er dens bagpart. Her generes den kraft der bliver til bevægelse. Denne kraft starter i bagbenene. Hesten uploader energi når den tager støtte på et bagben. Her sænker hesten vægten over på det givne bagben og ledene lukker sammen, meget lig en fjeder. Når hesten herefter fører bagbenet bagud i en ekstention og sætter af føres energien op til pelvis(bækkenet), via art. coxae(hofteledene) og videre frem til ryg og hals, gennem art. sacroiliaca(korsledene).

I traven, som er to taktet, er det centrale omdrejningspunkt for bevægelse hofteledene, hvor det i gallopen er korsledene.Det vil sige at er der nedsat bevægelse i ét eller begge korsled vil det komme mest tydeligt til udtryk i galloppen. Alle de overstående symptomer er tegn på at der kan være låsninger eller nedsat mobilitet i korsledene.

Når korsledets bevægelse er indskrænket er hesten ofte øm i området og har derfor ikke lyst til at bruge korsledet mere end højst nødvendigt. dvs at den prøver at indskrænke den kraft og bevægelse som føres op via bagbenet og videre frem gennem korsledet. Det betyder også at når bevægelsen allerede bremses her, vil der også være mindre bevægelse i lænden og videre frem.

Osteopatien tilbyder en blid men effektiv måde at løsne op for bl.a. korsledene og genvinde øget bevægelse og præstation.

Læs om flere symptomer her