Effektiv behandling til dine heste med osteopati.

osteopati

Effektiv behandling af alle heste, på hestens præmisser.

Med Osteopati som behandling fokuseres der på hesten som værende en biomekanisk helhed, hvor funktion og form er nøgleord. Viden om hestens anatomi , fysiologi og patologi(sygdomslære) er derfor vigtige grundsten.

Osteopatiens stamfader er en amerikansk læge ved navn Andrew Taylor Still, som i starten af 80’erne startede ’School of medicine osteopathy’ hvor baggrunden for undervisningen var baseret på at knoglen(’osteon’) var udgangspunkt for at fastslå årsagen til pathologiske tilstande.

Hvordan virker ostepati til heste?

Osteopati bestræber sig på at normalisere nedsat bevægelighed og funktion af kroppen.

Osteopati omfatter således både muskler, led og bindevæv. Behandlingen kunne godt beskrives som en blanding af fysioterapi og blid form for kiropraktik, som gør det muligt, at få løsnet muskulaturen via hjælp fra hestens reflekser , samtidig med at manipulationen af led finder sted.

Dette er klart en fordel da knoglerne(som der manipuleres på) bl.a. virker som fæste-sted for hestens muskler og disse er ofte med til at holde et led dislokaliset.

Jeg bruger samtiddig også en del kranio sakrale teknikker, fascie teknikker – hvor jeg arbejder på bindevævet samt funktionelt indirekte osteopti, som går i dybden og løsner op for bløddelene omkring ledene, så man på en meget blid og effektiv måde opnår optimal bevægelse af hestens krop.

Hvilke symptomer kan osteopati afhjælpe?

Osteopati til heste er blevet en af de mere brugte behandlingsformer af eliteryttere.  Der er nemlig rigtigt mange af de typiske ubalancer, og symptomer som man kan opleve heste have, der kan afhjælpes med den rette behandling.

Hestens Osteopat

Blandt andet kan osteopati hjælpe på følgende symptomer:

Symptomer på restriktioner i hestens bevægeapperat, hvor osteopati kan have en positiv indvirkning, kunne være; taktfejl  –   arbejder bedre på en volte end den anden  –  adfærdsændring;  f.eks. agression ved opsadling  –  nedsat præstation  –  stivhed  –  springer ikke igennem i galloppen eller changerer bagtil  –  hesten er begyndt at bukke  –   asymmetri i muskulatur  –   hoved på sned  –  uvillighed til at gå frem  –  slipper eller ligger sig hårdt på bidet  –  kortere skridtlængde  –  trippen mm.