Skridt

Skridten

Skridten er en 4 taktet gangart. Hesten bevæger eksempelvis v. bagben – v. forben – h. bagben – h. forben, hvor der formes et v når bagbenet træder frem mod forbenets spor i samme side.

Hesten svinger igennem overlinien og bevæger hals og hoved op og ned i takt med bevægelsen af overlinien. Halsen er hesten balance ”pind” og det er vigtigt at hesten for lov til at bevare denne ”nikkende” bevægelse og får lov at strække sig frem i halsen for at kunne bevare sving og afspændthed i ryggen.

Rygmusklerne arbejder skiftevis i den ene og den anden side med at vinkle rygsøjlen til siden så det ligner hesten “vrikker med numsen”.

Forholdes hesten i skridten, så den ikke kan ”nikke” med i bevægelsen, vil den stive sig i overlinien og med tiden kan skridtkvaliteten forringes og bevæge sig over i en pasagtig gangart.

Vi ved at hesten skal skridtes godt for og af efter arbejdet (ca. 15 min), men husk også at lægge skridtpauserne ind i træningen.

Når hesten arbejder opbygges der langsomt mælkesyre i musklerne og bliver niveauet højt kan det være meget smertefuldt for hesten

– tænk selv på når du løber og dine lår eller lægge syrer til og tænkt så på hvis du blev tvunget til at forsætte. Når det bliver for meget for hesten giver de tegn til at nu er det pause tid. – det kan f.eks. være at hesten dykker fortil eller putter sig, bliver tung fortil, stopper op og i værste fald bukker eller stejler.  – så lyt til hesten og giv den en pause:)

Helle Kornbek